Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb baloldali hírportál indult el

nepszava.hu|2017. okt 22. 17:42
[A+ A-]

Közösségi finanszírozásból elindult vasárnap a merce.hu, a Kettős Mérce hírportálja - erről maga a lap számolt be az oldalon.

Jámbor András főszerkesztő beköszönő cikkéből kiderül, hogy mi lesz a különbség az eddigi Mérce blog és a most induló Mérce hírportál között. "Magyarázni akarunk, kontextust teremteni, úgy átadni a nap eseményeit, hogy attól kicsit érthetőbb legyen a világ. Az eseményeket az időben vagy egy folyamatban elhelyezve, emlékeztetni akarunk az összefüggésekre, ha van rá mód, a történések mögötti mozgatórugókra, előzményekre és következményekre. Ha nem is fogunk minden hírhez kisregényt alkotni, valami plusz mindenhez szeretnénk adni, hogy érthetőbbé váljon a világ, amiben élünk. Mert végső soron ez egy újság feladata, nem a pőre tájékoztatás, hanem az, hogy az újságolvasó egy-egy cikket elolvasva közelebb kerüljön a világ megértéséhez is - írja a főszerkesztő.

A lap technikailag is igyekszik majd elkülöníteni a hír és a vélemény műfaját. A  percről-percre és a folyamatosan frissülő cikkek címe piros lesz. Lila színű a véleménycikkek címe, az egyszerű híreké szürke, míg a kiemelté sárga.

A cikkben az is szerepel, hogy hétfőnként Tamás Gáspár Miklósnak, keddenként pedig Pogátsa Zoltánnak lesz állandó publicisztikai rovata

Lájkoljon minket a Facebook-on is!