Előző
Következő
új cikk

Külföld

Túszokat ejtett egy férfi egy angol bevásárlóközpontban

MTI|2017. okt 22. 19:01
[A+ A-]

Szemtanúk beszámolója szerint túszokat ejtett egy fegyveres férfi vasárnap a közép-angliai Nuneaton városának egyik szabadidőközpontjában.

A Birminghamtől keletre fekvő város rendőrsége a Twitter üzenőportálon közzétett tájékoztatásában vasárnap este először csak annyit közölt, hogy "folyamatban lévő incidensről" van szó, nem sokkal később azonban ezt kiegészítette azzal, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz. A rendőrség kérte a lakosságot a helyszín elkerülésére. Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített médiabeszámolók szerint egy férfi egy puskával bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott állítólag két alkalmazottat tart fogva. 

Más beszámolók szerint viszont a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon, káromkodva felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is. Az egyik szemtanú a Sky News hírtelevíziónak azt mondta: olyan értesüléseket hallott, hogy az illető előzőleg összeveszett valakivel a szabadidőközpont mozijában.

A rendőrség lezárta a környéket, és fegyveres rendőri egységek is megjelentek a helyszínen. A szabadidőközpont közelében egy mentőhelikopter is leszállt, de nem sokkal később távozott. A mentőszolgálat beszámolója szerint az incidensben eddig senki nem sérült meg. A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!