Előző
Következő
új cikk

Belföld

A reformátusokat ellenőrzi az ÁSZ

Népszava|2017. okt 23. 09:30
[A+ A-]

Az Állami Számvevőszék elnöke jóváhagyta a Tiszáninneni Református Egyházkerület ellenőrzési programját, megkezdődött a számvevők felkészülése az ellenőrzésre.

A számvevők elsajátítják az ellenőrzési programot, megismerkednek az ellenőrzött szervezetek működését meghatározó jogszabályi környezettel, s az ellenőrzés megkezdése előtt szakmai felkészültségükről vizsga keretében adnak számot – írja a szervezet honlapján Molnár Zuzsanna, az ellenőrzés vezetője.

Az ÁSZ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy feladatai ellátásához a munkatársak magas szintű szakmai hozzáértéssel és naprakész tudással, kompetenciákkal rendelkezzenek. Az elméleti felkészülést az egyházkerület által megküldött adatok, dokumentumok számbavétele követi.

Az ÁSZ ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket az államháztartáson kívüli szervezetek is átlátható módon használják fel a közfeladatok szerződésben vállalt ellátása érdekében. E stratégiai céllal összhangban indult – az ÁSZ második féléves ellenőrzési tervének megfelelően - a Tiszáninneni Református Egyházkerület ellenőrzése. Célja annak értékelése, hogy az egyházkerület a köznevelési és szociális intézmények fenntartására, működtetésére a központi költségvetésből kapott támogatásokat szabályszerűen használja-e fel, a támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak. A számvevők a 2014-2016-ig terjedő időszak költségvetési támogatásának felhasználását ellenőrzik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!