Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Halálra gázolt gyalogos - Őrizetben a cserbenhagyó

nepszava.hu|2017. okt 23. 16:47
[A+ A-]

Fotó: police.hu

Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütöttek egy gyalogost még október 20-án, aki az út menti árokba esett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az életét vesztette. A helyszínről elhajtó gázolót a rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették - számolt be a rendőrség  az esetről honlapján

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása és halálos közúti közlekedési baleset okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves hernádbűdi férfival szemben. A gyanúsított 2017. október 20-án 18 óra körül Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütött egy 39 éves abaújszántói férfit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről.

A rendőrség jelentős erőkkel kezdte meg a gázoló felkutatását. Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain fokozott ellenőrzést hajtottak végre a járőrök, illetve szinte településről településre, házról házra járva keresték a feltételezett sofőrt és járművét.

A nyomozás eredményeként a hatóság október 22-én 20 óra körül otthonában elfogta és a rendőrségre előállította a férfit, járművét pedig egy szervizben foglalták le a nyomozók. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hernádbűdi férfivel szemben a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!