Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem merült fel Balázs Péter neve

Népszava|2017. okt 23. 19:28
[A+ A-]

Nem tárgyalt Balázs Péterrel, s nem egyeztetett a személyéről sem – mondta lapunknak Molnár Gyula. Az MSZP elnöke tehát cáfolta, hogy egyáltalán felmerült volna a korábbi külügyminiszter neve, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt. Balázs Péter is kerek-perec cáfolt az atv.hu-nak: nem kereste meg egyetlen párt sem, de nem is vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen.

A hétvégén a b1-blogon bukkant fel a "hír", hogy az MSZP és a DK – a szocialisták javaslatára – közös miniszterelnöknek jelölheti az egykori uniós biztost, a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatóját. Információink szerint azonban Balázs nevét még az Együtt sem vetette fel, pedig Bajnai Gordon korábbi külügyminisztere a párt alapító tagja volt. Az Együtt viszont most ismét a Párbeszéddel indul a választáson, s nem kívánnak közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet állítani, ahogyan jelenleg a szocialisták számára sem ez a prioritás.

Molnár Gyula a Népszavának megismételte a három héttel ezelőtti választmányi ülésükön hozott döntéseket: nem folytatnak kormányfő-jelölti castingot, de minden lehetőséget megvizsgálnak. Molnár állítja: elnökként ő tárgyalhat, így amint lesz bejelenteni valója, ismerteti azt. Most azonban még a 106 egyéni választókerületi jelöltről akarnak megállapodni más pártokkal. Az MSZP elnöke azt is elmondta: Botka László távozása után igyekeztek rendezni soraikat, így a volt kormányfőjelölt által "behozott" civil és ellenzéki szereplők – Komáromi Zoltán, Szent-Iványi István, Ács Sándorné és Andor László – partnerei maradnak a szocialistáknak, akik új kommunikációs csapattal – Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Bárány Balázs, Gőgös Zoltán és Korózs Lajos aktívabb részvételével –, valamint a volt pártelnökök, Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila bevonásával készülnek a 2018-as választásra.  

Lájkoljon minket a Facebook-on is!