Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kéményseprő-tüntetés a Parlamentnél

nepszava.hu|2017. okt 28. 12:04
[A+ A-]

Évente kellene ellenőrizni a fűtőberendezéseket, rendszereket és a kéményeket - javasolta egy rövid szakmai bemutatóval fűszerezett, tűzoltó és mentő szakszervezettel közösen tartott tájékoztatón Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke október 2-án - Fotó: Bihari Tamás/Népszava

A Kéményseprők Országos Szakszervezete, amely a törvénymódosítás még csak ötletszintű felvetése óta tiltakozik a legkülönfélébb módokon, hétfő reggelre tüntetést szervez a Parlament elé  - értesült a Hír Tv. 

Az Országgyűlés kormámypárti többsége ugyanis jövő kedden várhatóan megszavazza a törvényt, ami eltörölné a családi házak kötelező kéményellenőrzését. A javaslatot Pintér Sándor nyújtotta be még szeptemberben. A kéményseprők érdekképviselete ezért a belügyminiszter lemondását követeli, miután ezt annak egyfajta beismeréseként értékelik, hogy a kormány nem tudja, vagy nem kívánja szavatolni magyarok százezreinek a biztonságát. A minisztérium szerint azonban az állampolgárok nagykorúak, így el tudják dönteni, mikor akarják kéményeiket ellenőriztetni.

( megjegyzés: ezen az alapon mondjuk semmit nem kellene kötelezővé tenni, sem védőoltást, sem sebesség betartását, stb. hiszen állampolgárok nagykorúak, így el tudják dönteni, hogy például mikor oltassanak, vagy épp azt, hogy mennyivel menjenek a sztrádán, vagy a városban - a szerk.) 

A hétfő reggelre szervezett tüntetésen  több ellenzéki képviselő is felszólal majd.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!