Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lövöldözés, halottak egy coloradói szupermarketben

nepszava.hu|2017. nov 2. 07:39
[A+ A-]

Colorado - AFP fotó

Halálos áldozatokat követelő lövöldözés volt az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában, Colorado államban - helyi idő szerint - szerda este. A bűncselekmény a Denvertől mintegy 15-20 kilométerre északkeletre fekvő Thornton településen, a helyi Walmart áruházban történt - írja az MTI. 

 A thorntoni rendőrség későn este hozta nyilvánosságra, hogy az egyik áruházban történt lövöldözésnek két halálos áldozata és egy sebesültje van. Csütörtökre virradóra bejelentették, hogy a sebesült a kórházba szállítás után meghalt.    Arról nem közöltek információt, hogy elfogták-e az elkövetőt.

Egy közelben lévő ember - akinek a fia éppen az áruházban vásárolt - az NBC televízió helyi adásában arról számolt be, hogy legalább harminc lövést hallott, de a tettest sem ő, sem más nem látta kijönni az áruházból.  Egy szemtanú, aki a lövöldözéskor éppen fizetett a pénztárnál, a Denver Post című lapnak azt mondta: az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé.

Victor Avila, a thorntoni rendőrség munkatársa a CBS televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a rendőrséget este fél hét körül riasztották. Nagy erőkkel vonultak ki - amikor kiértek, a lövöldözés már abbamaradt -, lezárták az áruház és az egész bevásárlóközpont környékét. Tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre. A rendőrök arra kérték a helybélieket, hogy maradjanak távol a bevásárlóközponttól.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!