Előző
Következő
új cikk

Belföld

Menedékközponttá válhat Budapest - Meglepődött?

nepszava.hu|2017. nov 2. 09:14
[A+ A-]

2015 november - Nikola Gruevski, Macedónia-, és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke Budapesten - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Anadolu Agency/AFP

A Mérce írja: valódi menedékközponttá válhat a magyar főváros, igaz – teszik hozzá gyorsan a félreértéesek elkerülése, emberségesebb állampolgárok hiú reményének lelohasztása érdekében -  nem a háború vagy éhínség elől menekülő emberek menedékévé. Hanem? 

Nos, miután a macedón jobboldal – mely már a Fidesz propaganda-cunamija előtt csúcsra járatta a sorosozást, és amely mellett a fideszes vezérkar, pl. Orbán Viktor is nyíltan kampányolt – megsemmisítő vereséget szenvedett az önkormányzati választások első és második fordulóján, megindult az ország korrupt politikusainak a menekülése - írja a lap.

Hova? 

Nikola Gruevszki, a  lehallgatási botránya miatt eljárás alatt lévő pártvezér és egykori miniszterelnök azt kérvényezte a bíróságtól, hogy visszakaphassa útlevelét, és megszűnjön az a kötelezettsége, hogy minden héten meg kelljen jelennie a bíróságon. A kérelmét azzal indokolta, hogy meghívása van Orbán Viktortól egy budapesti látogatásra. Nemrégiben a botrány két másik érintettjét fogták el a szaloniki repülőtéren, amint hamis bolgár útlevéllel Magyarországra próbáltak szökni. A két férfi a gyanú szerint maga is részese volt a több mint 20 ezer ember, politikus, közéleti szereplő telefonos lehallgatásában – ennek a lehallgatási műveletnek a középpontjában áll Gruevszki is.

Mint a Mérce már korábban is írt róla, a Macedóniát egy évtizeden át vaskézzel irányító miniszterelnök és pártja, a VMRO erősen hajaz Orbán Viktorra és a Fideszre: mindkét formáció előszeretettel alkalmazza azt a politikai manipulációt - mit sem törődve annak hosszan tartó és pusztító társadalmi hatásaival -  hogy megosztja a népet, árulónak bélyegzi politikai ellenfeleit, és gyűlöleletet gerjeszt távol lévő, megfoghatatlan ellenséggel - ellenségekkel szemben. ( Soros, menekültek)

A jelenlegi hírek szerint Budapestet nézték ki menedékül ezek a bukott politikusok, és a vezérüknek maga Orbán Viktor küldött meghívót - írj a független lap. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!