Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Elpusztult Hubert, a Budakeszi Vadaspark hiúzmatuzsáleme

nepszava.hu|2017. nov 3. 19:02
[A+ A-]

FOTÓK: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

Elpusztult Hubert, a Budakeszi Vadaspark hiúzmatuzsáleme. A nagyragadozó idén már a 23. életévét ünnepelte - emlékeztetett az állatpark közleményében. 

A fokozottan védett, Európa vadonjaiból már szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvták, Hubert távozása mindenkit megrendített - írják.  Hubert 2011-ben érkezett a Budakeszi Vadasparkba, és már akkoriban is kifejezetten aggastyánnak számított – hiszen a vadonban egy hiúz átlagosan és legjobb esetben is csupán csak 13 évig él.

„Az előzetesen diagnosztizált mozgásszervi problémái miatt már több éve folyamatos állatorvosi kezelés alatt állt. Sajnos a fogazata és a csontozata sem volt a régi, így kizárólag puhára főtt csirkehúst ehetett, míg öregecske ízületei „karbantartására” porcerősítőt kapott. A korához képest az elmúlt időszakban jó egészségi állapotban volt, azonban csütörtök kora délután hirtelen rosszullét lépett fel nála. A roham után, a gyors orvosi segítség ellenére, úgynevezett sokszervi elégtelenség tüneteit mutatta, ami után sajnos már teljesen nem tért magához – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!