Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kifakadt a metrófelújító orosz cég

nepszava.hu|2017. nov 4. 16:49
[A+ A-]

FOTÓ: Tóth Gergő

Az orosz cég szerint a magyar sajtóban megjelenő számos cikk "egy olyan szervezett kampány része, amelynek célja a Metrovagonmas és a budapesti 3-as metróvonali szerelvények felújítási projektjének diszkreditálása." - írja az mfor.hu.

A cég leginkább két állítást kifogásol:

1. „A Metrovagonmas állami alárendeltségi struktúrában működik és orosz politikai erők befolyása alatt áll, ami megmagyarázza a katonai termékek gyártására irányuló projektet létezését.”
2. „Az orosz cég tenderen aratott győzelme mögött politikához közeli erők állnak, orosz lobbisták, magyar oligarcha körök, akiknek személyes okokból állt érdekében az orosz technikai vásárlása. Az elöregedett technikát alkalmazó cég nem tudott volna győzedelmeskedni a tenderen egyenlő feltételek mellett.”

A cég szerint azok a cikkek, amelyek a fenti tételeket közlik, "nem tartalmaznak semmilyen közvetlen vagy közvetett, igazolt bizonyítékot, viszont károsan befolyásolják a Metrovagonmas, a BKV és a metrószerelvény-felújítási projekt megítélését.

A Metrovagonmas tehát cáfolja az idézett állításokat, majd megjegyzi: "a cikkeket tudatosan úgy írták meg, hogy azoknak egyértelmű célja a magyar társadalom bizalmának aláásása."

A közlemény a felújított szerelvényekkel előforduló számtalan hibára nem tér ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!