Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ujhelyi: még a Néppárt sem védte meg Orbánt

Népszava|2017. nov 9. 05:03
[A+ A-]

Guy Verhofstadt FOTÓ: AFP

Az Európai Parlament szerda délutáni „elnöki értekezletén”, ahol a képviselőcsoportok vezetői és az EP elnöke, Antonio Tajani tárgyalt stratégiai ügyekben, napirendre került Magyarország és a Soros-konzultáció ügye – adta hírül „biztos információira” hivatkozva Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője.

Közlése szerint Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető hozta elő a kérdést, a botrányos konzultációs kérdőív kapcsán még a néppárti képviselőcsoport sem vette védelmébe Orbán Viktort és kormányát.

Guy Verhofstadt aztán több közösségi oldalra is kitette a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, és arra kérte Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt – számolt be az állami rádió. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára így reagált: az a Guy Verhofstadt támadja a konzultációt, aki korábban a betelepítés mellett kampányolt.

Ujhelyi István úgy tudja: példa nélküli módon Antonio Tajani EP-elnök magához rendeli a magyar nagykövetet, és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben. „Ez az Orbán-kormány szégyene!” – jelentette ki a szocialista politikus.

Cz. G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!