Előző
Következő
új cikk

Külföld

Robbanás egy orosz panelházban - Vannak halálos áldozatok (VIDEÓK)

nepszava.hu|2017. nov 9. 19:40
[A+ A-]

FOTÓK: MTI/AP/Alekszandr Cserezov

Részben leomlott egy kilenc szintes lakóépület Izsevszkben, az oroszországi Udmurtföld fővárosában csütörtökön. A romok alól eddig négy halálos áldozatot emeltek ki - jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

A megsemmisült nyolc lakásban a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint összesen 28 ember lakott. A legfrissebb információk szerint négy ember vesztette életét a szerencsétlenségben, négyen pedig megsérültek.

Szemtanúk és a szerencsétlenségről készített felvételek szerint a lakórész kártyavár módjára, másodpercek alatt omlott össze.

A helyszínen több mint négyszázan vesznek részt a mentési munkálatokban, és több mint száz munkagépet mozgósítottak. A hatóságok szerint félő, hogy a romok alatt további áldozatokat találnak. Elővigyázatosságból a megsérült panelház összes lakóját evakuálták - írja a hirado.hu.

A hatóságok szerint valószínűleg gázrobbanás történt, a tanúk is nagy robbanást hallottak az omlás előtt. Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások az elégtelen karbantartás miatt. Csak tavaly 12 gázrobbanás volt 12 panelházban, összesen 28-an haltak meg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!