Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Nem csitul a szexuális zaklatási botrány

Népszava|2017. nov 10. 18:14
[A+ A-]

FOTÓ: Archives du 7eme Art / Photo12

Öt nő állítja a New York Times cikkében, hogy a múlt évben hazánkban is fellépő Louis C.K. akarata ellenére a szeme láttára vetkőzött és végzett önkielégítést. A magyar származású amerikai humorista-rendező hol öltözőkben, hogy hotelszobákban szorította sarokba a nőket, akik közül akadt, aki azonnal elmenekült, de olyan is, aki félelmében eleget tett a Székely néven anyakönyvezett humorista bizarr kérésének. C.K. kettejüktől már korábban bocsánatot kért, másoktól azonban mindeddig nem.

A cikk megjelenésének napján, csütörtökön tartották volna a premierjét Louis C.K. legújabb filmjének, az I Love You Daddy-nek, ám azt kevéssel a kezdés előtt lefújták – és azóta kiderült: a filmet nem is mutatják be. A humorista nem ment el Stephen Colbert talkshow-jába sem. És úgy tűnik, Hollywood ezúttal gyorsan reagál: a szintén zaklatással vádolt Kevin Spacey-t kivágták Ridley Scott A világ minden pénze című filmjéből, és a szerepet újraforgatják Christopher Plummerrel. Pénteken pedig az HBO megszakított minden kapcsolatot Louis C.K.-vel, törölte eddigi munkáit a saját felületeiről.

Idehaza eközben az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szikora Jánost nevezte meg Kátai Zoltán színész, mint azt a korábbi vidéki színházigazgatót, aki egy büfében egy fiatal lányt fogdosott. A műsorban bemutatták a lány üzenetét is, amelyben azt írta: ha Kátainak valami gondja adódna amiatt, hogy előállt a történettel, ő tanúskodik mellette. A Bors eközben egy ötven év körüli budapesti színházigazgatóról írja, hogy szexért cserébe adott szerepet színészeknek. Nevet egyelőre nem írtak.

Cs. A.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!