Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tállai elintézte az olcsóbb benzint Mezőkövesden

Népszava|2017. nov 13. 05:05
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Már az is figyelemre méltó, ha egy kormánypárti politikus megpróbálja befolyásolni a piaci árakat a választókerületében, ám ennél is meglepőbb az, ha sikerrel jár – márpedig a jelek szerint éppen ez történt Mezőkövesden.

Tállai András adóügyekért felelős államtitkár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője, Mezőkövesd fideszes országgyűlési képviselője örömmel jelentette be a Facebookon, hogy közbenjárt az üzemanyagárak-csökkentéséért. „Állampolgári megkeresésre jártam el a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében. Egyeztetéseket folytattunk a Mol illetékes képviselőivel, amelynek eredménye: az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.” – írta a politikus.

Szerettük volna megtudni, hogy mivel és miként érte el Tállai a Mol-nál a térségi árcsökkentést, s rendben lévő-e, hogy egy kormánypárti politikus beavatkozik egy nem állami cég árszabásába, de az olajipari cég nem reagált megkeresésünkre.

A mezőkövesdi Mol benzinkúton valóban csökkent hétvégén a benzin és a gázolaj ára, a kutasok azonban nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy ezt tényleg Tállai Andrásnak köszönhetik-e a Matyóföld fővárosában tankoló autósok. Érdeklődésünkre ugyanakkor annyit elmondtak: „Központi utasításra vitték le a 95-ös benzin és a gázolaj árát”.

FORRÁS: TÁLLAI ANDRÁS FACEBOOK-OLDALA

FORRÁS: TÁLLAI ANDRÁS FACEBOOK-OLDALA

Megjegyzendő: október 31-e óta a központi benzinár 14, a gázolajé pedig 11 forinttal emelkedett. Noha Tállai lobbija és a Mol reakciója szokatlan, a fideszes képviselő aktivitása annyiban érthető: a Holtankoljak.hu adatbázisa szerint a térségben valami oknál fogva 30-40 forinttal magasabbak az benzinárak mint másutt. Kérdés, hogy Tállai csak a Mol-nál tud-e odahatni az árakra, vagy más társaságoknál is: a helyi Shell és Lukoil-kút ugyanis hasonlóan magas tarifákkal dolgozik. Ez leginkább olyan piaci hatásra utal, amihez valamennyi jelen lévő lánc szívesen alkalmazkodik. Ha tehát létezne is bármiféle Tállai-ellenes benzinösszeesküvés, abban bizonyosan beavatott a többi kútlánc is. A gázolajárnál hasonlóan fura különbségek nem tapasztalhatóak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!