Előző
Következő
új cikk

Külföld

Fapadossal Marokkóba

Népszava|2017. nov 14. 05:40
[A+ A-]

Fotó: Népszava

Elkényezteti az utazókat a téli menetrend: két afrikai városba is eljuthatnak már fapados járatokkal Budapestről. Korábban Egyiptomba, Hurghadába repült egy darabig alacsony költségvetésű járat, de miután 2015-ben lezuhant a Sarm-es-Sejkből indult orosz gép, felfüggesztették és azóta sem indították újra. Most viszont Marokkó két városa is bekerül a pénztárcakímélő úti célok közé.

Először a Ryanair indította el járatait Marrákesbe - az ír fapados társaság hetente kétszer, hétfőn és pénteken repül az Atlasz-hegység lábánál lévő marokkói városba. A népszerű turisztikai központba eddig csak átszállással lehetett eljutni Budapestről, most viszont alig négy órára csökkent az út. Marrákes egyébként Marokkó talán legvarázslatosabb helye, vörös városnak is hívják a házfalak színéről, de inkább a színorgia jellemző rá. Nyüzsgő, lüktető, eleven település, Észak-Afrika minden csáberejével: csodás piaccal, kígyóbűvölővel, szép tárgyakkal, hihetetlen színű fűszerekkel, a kék-zöld Jardin Majorelle parkkal, nagyon is vonzó szállás és ételárakkal.

Másodikként a Wizz Air rajtolt, ők az Atlanti-óceán partján fekvő Agadirba repülnek. A Magyarországon bejegyzett társaság szintén hetente kétszer, kedden és szombaton indít Airbus A320-as gépeket az észak-afrikai városba. Agadir évente 300 napon át napfényben úszva és homokos stranddal várja az utazókat, de a környékén több nemzeti park is található. Akárcsak Marrákes, ez a város is kiindulópont lehet Marokkó bebarangolásához.

A Wizz Air további bővítésre is készül - azt ígéri, hogy decembertől Berlinbe és Frankfurtba is lehet a gépeivel utazni Budapestről.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!