Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Somló Tamás 70 éves lenne - Bemutatják a gyűjteményét

nepszava.hu|2017. nov 14. 09:13
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám / Népszava

November 17-én lenne 70 éves az LGT felejthetetlen frontembere, Somló Tamás. Tavaly fájó szívvel búcsúzott tőle az ország.

Rengeteg zenésztárs, köztük az LGT tagjai ünneplik Somló Tamás 70. születésnapját. Ismét jön a Somló Cirqsz, amit először nyáron, a Sziget Fesztiválon nézhetett meg közönség - írja a Bors.

– Megpróbáltunk mindenkit bevonni, aki valaha együtt zenélt, vagy bármilyen közeli baráti- vagy munkakapcsolatot ápolt édesapánkkal, így a lista körülbelül végtelenre bővült – osztotta meg a lappal a szervezés részleteit Somló Pál, az énekes fia. – Elkezdtünk mindenkit felhívni, fő szempontként azt előtérbe helyezve aki ráér ésszívesen vesz részt ebben a fajta megemlékezésben. A Szigetes koncerttől eltérően most Presser Gábor, Karácsony János és Solti János is velünk tart és együtt áll színpadra.

– Apukánk az egész fiatal korát, sőt, az egész életét végig dokumentálta. Olyan fantasztikus fotó- és filmgyűjteményt dolgoztunk fel hónapokon át a testvéreimmel, hogy egyértelmű volt: ezekből csinálnunk kell egy kiállítást, ami most az Akvárium Klub előterében látható lesz – jelentette be Somló Pál.

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!