Előző
Következő
új cikk

Belföld

Az MNB "rendelt" egy törvénymódosítást

MTI-információ|2017. nov 14. 16:26
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

A pénzügyi felügyeletről szóló törvénymódosítás kapcsán Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta az Országgyűlésben, hogy az MNB ismét rendelt egy olyan jogszabály-módosítást, amelynek célja, hogy a jegybanknak vagy vezetőinek jobb legyen. 

A szocialista politikus kifogásként fogalmazta meg, hogy az igazságügyi tárca szerinte nem tudja úgy kodifikálni a nagy kódexeket, hogy azokhoz ne kellene időről időre hozzányúlni. 

Bárándy a tizenkettedik életévüket be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal szembeni fokozottabb büntetőjogi védelemről szóló előterjesztés kapcsán elmondta: valóban hiányzott a kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszak minősített esetének szabályozása, amelyet a Kúria kísérelt meg jogegységi határozatba foglalni. Ezt azonban az Ab megsemmisítette - ismertette -, és az Országgyűlés feladatául szabta a minősítés újraértékelését.  A politikus furcsállta, hogy a kormány mindezek ellenére nem nyújtott be egy ennek megfelelő javaslatot, csupán képviselői indítványként került az a Ház elé. Emlékeztetett saját előterjesztésére, amely a mostaninál szigorúbb büntetést javasolt, ám a Ház nem tárgyalta azt. Megjegyezte: ha a Fidesz a legszigorúbb büntetést tartja fontosnak, akkor javaslatát kellett volna támogatniuk, ő azonban ennek elmaradása esetén is támogatja a kormánypárti módosítást - mondta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!