Előző
Következő
új cikk

Belföld

Győrkös a rács mögül cáfol

Népszava|2017. nov 15. 05:07
[A+ A-]

Kizárt eset” – így fogalmazott ügyvédjének, Takács Zoltánnak a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Győrkös István arról, hogy sajtóhírek szerint az általa vezetett Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) elnevezésű szélsőjobboldali szervezethez tartozó személyek 2016 januárjában Magyarországon találkoztak és tárgyaltak volna Salah Abdeslammal, az Iszlám Állam terroristájával. Az ügyvéd ezt a Népszava kérdésére közölte.

A Zoom.hu tegnap írta meg kormányközeli forrásokra hivatkozva, hogy a 2015 októberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás egyik szökésben lévő szervezője, az akkor az európai körözési toplista élén álló Abdeslam a támadások után két hónappal Magyarországra jött, hogy az MNA néhány tagjával tárgyaljon. A hírportál szerint a terrorista útját a francia és a belga társszolgálatok tudtával végigkövették a magyar szolgálatok, de nem tartóztatták le, így akarták feltérképezni az itteni kapcsolatrendszerét. Abdeslamot végül 2016 március közepén fogták el Brüsszelben.

A bőnyi rendőrgyilkosság miatt 2016 októbere óta előzetes letartóztatásban lévő Győrkös ügyvédjén keresztül úgy nyilatkozott: ő maga soha nem találkozott semmilyen ilyen nevű személlyel, de képtelenségnek tartja, hogy az MNA-ból bárki felvette volna kapcsolatot a körözött terroristával. Az ügyet a jövő héten a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is vizsgálja.

Batka Zoltán

Lájkoljon minket a Facebook-on is!