Előző
Következő
új cikk

Belföld

Keresztény gazdaságpolitikát hiányol Szalai Zsolt

nepszava.hu|2017. nov 18. 11:41
[A+ A-]

Léteznie kellene, de ma nem lehet a világban tetten érni sehol tisztán keresztény gazdaságpolitikát - ezt Szalai Zsolt, a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának vezetője rótta fel a világnak az állami televízióban. 

Szalai Zsolt szerint a Biblia  ( vagyis egy Kr. e. 2. évezred – Kr. u. 1. század között született iromány a hivatkozás alapja) olyan alapelveket tartalmaz a gazdasági tevékenységekkel kapcsolatban, amelyek bármilyen változó környezetben alkalmazhatóak. Fontosnak nevezte a társaság elnöke a munkavállalókhoz való emberi hozzáállást, a dolgozók megbecsülését és fejlesztését. A munkavállalókkal való kapcsolat fontosabb a profittermelésnél.

Egy cambridge-i kutatóintézet azt kutatja, hogy az Ószövetségben meghatározott gazdasági elveket hogyan lehetne a napjainkban alkalmazni - magyarázta a felvetését. Az egyik ilyen elv az engesztelés éve, amely rögzítette: ha valaki elvesztette a földjét, akkor 50 évvel később visszakapta, ez lehetővé tette hogy hatalmas vagyoni különbségek ne alakulhassanak ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!