Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Gyász! - Meghalt az ACDC alapítója

nepszava.hu|2017. nov 18. 15:57, frissítve: 2017. nov 19. 17:55
[A+ A-]

Angus és Malcolm Young 2000. márciusában - AFP fotó

Történt még 1963-ban, hogy a skót Young család úgy döntött: elhagyja otthonát és Glasgowból áttelepül az ausztráliai Sydneybe. William és Margaret Young nyolc gyermekük közül hetet magával vitt, közöttük volt az ekkor mindössze tíz esztendős Malcolm és a nyolc éves Angus is. Merész léptékkel ugyan, de gyakorlatilag ide vezethető vissza az, hogy 1973-ban a két testvér megalapította az ACDC-t. Amely csapat ma a közösségi portálon egy gyászhírrel sokkolta a rajongókat: Malcolm elhunyt. A közhiedelemmel ellentétben valójában ő volt a zenekar vezetője, nem Angus. Malcolm már 2014-ben jelezte, betegséggel küzd, azév szeptemberében végleg visszavonult. 64 évet élt.

 Angus így búcsúzott testvérétől: „Nagyon nehéz szavakba önteni, mit jelentett ő az életemben. Kapcsolatunk egyedülálló és különleges volt. Hatalmas öröksége örökké fog élni.”

Malcolm Young munkássága komoly hatással volt a rockzene fejlődésére. Az együttes közleményében úgy fogalmaz: „Elképesztő elkötelezettséggel dolgozott a zenekar mögött. Gitárosként, dalszerzőként és vizionáriusként a tökéletesre törekedett, különleges ember volt. Mindig azt mondta, amit gondolt. Minden tettét áthatotta a büszkeség. A rajongókhoz való lojalitása múlhatatlan volt.”

Lájkoljon minket a Facebook-on is!