Előző
Következő
új cikk

Belföld

Thaifölddel kötött oktatási megállapodást Szijjártó Péter

nepszava.hu|2017. nov 19. 10:41
[A+ A-]

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Apiradi Tantraporn thai kereskedelmi miniszter tárgyal Bangkokban 2017. november 19-én. MTI Fotó: KKM

Nagyon fontos oktatási és gazdasági megállapodásokat kötöttünk Thaifölddel - ezt nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokból vasárnap az MTI-nek, ám részleteket egyelőre nem közölt a nagyon fontos megállapodás oktatást érintő részéről.  

A tárcavezető tájékoztatása szerint a thai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben, így újra megindulhat a liba- és kacsamáj, a napos baromfi, valamint a tojás exportja a délkelet-ázsiai országba. Az MTI beszámolója szerint  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 19-21-e között Mianmarba látogat, ahol részt vesz az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) najpjidói külügyi csúcstalálkozóján. Az ASEM egy 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet, célja a két kontinens államai közötti kapcsolatok előmozdítása.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!