Előző
Következő
új cikk

Sport

NB I - Elhúztak az éllovasok, leszakadófélben a kiesőjelöltek

Népszava|2017. nov 19. 21:00
[A+ A-]

A lila–fehérek örülhettek a végén Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Videoton fölényes debreceni győzelme után 10 pontra nőtt az éllovasok előnye az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. játéknapját követően.

Az internet világában egy kicsit sem kockázatos kijelenteni, hogy az újpesti bakit valószínűleg még rengetegszer viszontlátjuk majd.

Ez a címvédő Budapest Honvéd kapusának, a 2-1-re végződő Újpest–Honvéd összecsapáson a vendéglátó második góljánál nagyot hibázó Gróf Dávidnak aligha jó hír, ám a mai korban felesleges is reménykedni, mindez elkerülhetetlen.

Történt ugyanis, hogy amikor az újpesti fölényt – és előnyt – hozó első játékrész után megélénkült a címvédő játéka is, a 61. percben Windecker József gondolt egy merészet, s a kezdőkörből célozva Gróf kapuja felé ívelte a játékszert, a labda pedig éppen az elvetődő hálóőr előtt pattant fel, akinek kezei között átpörögve a hálóba jutott a labda. Ha lettek volna nézők, valószínűleg a legtöbbek körében a labdarúgókon is látható döbbenet lett volna úrrá a helyszínen, ám a fővárosi klubok derbijét ezúttal a korábbi lelátói botrányok miatt zárt kapuk mögött rendezték. Habár a hajrában Davide Lanzafame 15 méteres csavarásával szépíteni tudott a Honvéd, egyenlítenie nem sikerült, a fájdalmas potyának is köszönhetően tehát elbukott a bajnokcsapat.

„Elnézést szeretnék kérni csapattársaimtól, a stábtagoktól és minden kedves Honvéd szurkolótól a második gól miatt” – mondta a mérkőzést követően a kapus, aki később a közösségi portálon is írt a történtekről. – Nagyon rosszul érzem magam most, de hétfőtől már csak a Mezőkövesdre fogok koncentrálni, hogy újra győzelemhez segíthessem a csapatot! – osztotta meg gondolatait Gróf Dávid.

A budapesti találkozóval egy időben négy mérkőzést rendeztek, köztük egy kiemelt biztonsági kockázatúnak minősített „zöld-fehér rangadót” Pakson, ahol a helyi zöldmezes együttes az ezúttal fehérben rohamozó Ferencvárost fogadta.

Az FTC-t ismét elkísérte a lelátóra két héttel ezelőtt visszatérő szurkolótábor, amelynek tagjai a legutóbb történtek (lincselés és késelés az Üllői úti stadionban – a szerk.) miatt – illetve nyilván a fenti minősítés okán is – csak rendkívül szigorú, több lépcsős ellenőrzés után juthattak be a felújítási munkálatok miatt félig lezárt, így összességében eléggé bánatos képet mutató paksi sporttelepre. Újabb incidens nem történt, sőt, az ultrák demonstratív jelleggel ezúttal a hangszálaikat is kímélték, azaz nem szurkoltak. A rendezőknek csupán egyszer kellett közbe lépni: amikor Joseph Paintsil vezetést érő gólja után az egyik drukker „rágyújtott” egy zöld füstre, őt kivezették.

Maga a mérkőzés egyébként feledhetőre sikeredett: a korai gól után a rendes játékidő hosszabbításában alakult ki a 2-0-s végeredmény, amelynek köszönhetően a Ferencváros átmenetileg megelőzte később játszó riválisát, a Videotont.

Estére mégis visszaállt a fordulót megelőző állás, a székesfehérváriak ugyanis főként a remek napot kifogó Marko Spepovic triplájának és Géresi Krisztián két asszisztjának, valamint egy találatának köszönhetően fölényes sikert (2-5) értek el Debrecenben. A diadalnak köszönhetően lemaradni látszik a DVSC az éllovasok mögött, csakúgy, mint a kiesőjelölt csapatok az alsóházban: noha a Mezőkövesd egy szintén gólgazdag, 3-3-ra végződő bajnoki után otthon tartott egy pontot a Vasas ellen, továbbra is csak 11 egységet tudhat magáénak, így – hasonlóképpen a szombaton a Balmazújvárostól 2-1-re kikapó Haladáshoz – ötpontnyira van a még bennmaradó pozícióban álló balmaziakhoz.

Az OTP Bank Liga a következő játéknappal szombaton folytatódik.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!