Előző
Következő
új cikk

Sport

Férfi kézilabda BL - Szenzációs Szeged, ismét elbukó Veszprém

Népszava|2017. nov 19. 20:54
[A+ A-]

Bánhidi Bence és a Szeged is megfékezte a vendégeket Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A MOL-Pick Szeged a játéknap legnagyobb meglepetését okozva legyőzte a Barcelonát a férfi kézi BL csoportkörében.

Az elmúlt héten a szegedi klubvezetés lázasan cáfolta a Carlos Pastor vezetőedző menesztéséről szárnyra kelt híreket, mivel a Tisza-parti alakulat komoly hullámvölgybe került, és nem is a vereségek miatt – a Veszprémtől, a Löwentől és a Nantes-tól is ki lehet kapni -, hanem a mutatott teljesítmény adott okot aggodalomra. Vasárnap este óta mindez már a múlté, a szegediek csodálatos teljesítménnyel, fantasztikus hangulatú meccsen nyertek 31-28-ra a világ egyik legjobb csapata, a Barcelona ellen.

Az első félidőben végig a magyarok vezettek, volt 14-10 is a különbség, a játékrész 16-13-mal zárult. A Szegednek minden sikerült a rendkívüli iramú és hőfokú mérkőzésen. A szünetben alapos fejmosást kaphattak a katalán játékosok, mert sokkal koncentráltabban folytatták és a 38.percben át is vették a vezetést (18-19), miután a vendéglátók nem tudták ugyanazt a csúcsteljesítményt nyújtani. A 42. percben két góllal vezetett a Barcelona (19-21), de a szegediek nem hagyták magukat, a 45. percben egyenlítettek (22-22). Őrült negyed óra következett, mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, de a döntő helyzetekből a szegediek jöttek ki jobban, és az 58. percben 30-26-os magyar vezetésnél eldőlt a meccs. A slusszpoén Jonas Källman időn túli szabaddobásból elért gólja volt, a labda a barcelonai sorfalon irányt változtatva került a hálóba (31-28.) A szegediek kilenc év után tudták megint legyőzni a Barcelonát.

Hat nap alatt másodszor találkozott egymással a Telekom Veszprém és a sorozat megnyerésére is esélyes PSG. A párizsi találkozó magyar szempontból nem végződött jól, mert a franciák 33-28-ra nyertek, ezzel első vereségét szenvedte el a veszprémi alakulat az idei kiírásban.

Ljubomir Vranjes, a magyar bajnok vezetőedzője bizakodó volt a két csapat veszprémi találkozója előtt, és magyar szempontból jól is indult a mérkőzés, amelyen ismét pályára léphetett a hazaiaknál az ujjtöréséből felépült csapatkapitány, Nagy László. Mikler Roland parádézott a kapuban, elöl Lékai Máté nem tudott hibázni és a 12. percben 8-3-ra vezetett a Veszprém. Sajnos a továbbiak nem alakultak ilyen jól, az első félidő után 12-12 volt az eredmény.

A folytatásban a párizsiak fokozatosan felőrölték a veszprémiek ellenállását, négy perccel a vége előtt 21-25-nél egyértelművé vált, hogy megint a franciák ünnepelnek a lefújás után. A vége 29-24 lett a PSG javára, amely egymásután ötödik alkalommal bizonyult jobbnak a Veszprémnél, úgy, hogy sztárjai közül Luc Abalo, Mikkel Hansen, Luka Karabatic és Daniel Narcisse nem is játszottak.

Női sikerek
A címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo is győzelemmel zárta a csoportkört. Mindkét együttes már korábban biztosította helyét a középdöntőben. A győriek magabiztosan múlták felül 26-17-re itthon a csoport utolsó, negyedik helyén záró francia Brest Bretagne együttesét. A ferencvárosiak a norvég Larvik otthonában arattak kiütéses, 30-21-es győzelmet. Az északiak ezzel elbúcsúztak a sorozattól, a fővárosiak pedig négy pontot visznek magukkal a középdöntőbe. A győriek hat ponttal várják a folytatást.

Bernau Péter

Lájkoljon minket a Facebook-on is!