Előző
Következő
új cikk

Sport

KONTRA - Bumeráng

Népszava|2017. nov 23. 05:58
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő

Igét hirdetett Pintér Attila a Puskás Akadémia FC edzője. "Elmagyarázta” miért maradnak el az eredmények a magyar futballban. Szerinte az a gond a válogatottnál, hogy a fiatalok nem kapnak bizonyítási lehetőséget. Ez nemcsak a válogatottra vonatkozik, hanem a honi élvonal csapataira is. Nem céltudatos az utánpótlás nevelés, és a tehetségesek már 18 éves koruk táján külföldre igyekeznek. Ezeket a fiatalokat itthon kellene beépíteni a felnőtt csapatokba.

Mondja ezt az a Pintér Attila, aki saját egyesületénél merőben másképp cselekszik. Klubja évente egy csapatra való felnőtt játékost igazol, köztük külföldieket is. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) anyagilag is támogatja azokat az élvonalbeli klubokat, ahol 1997-ben és utána született fiatalokat foglakoztatnak. A Puskás Akadémiánál az őszi idényben eddig egyetlen olyan játékos kapott lehetőséget, aki megfelel az elvárásnak, mindössze 26 (!) percet töltött a pályán. Mindenütt máshol ennél lényegesen több fiatal játszik és nemcsak perceket.

Adódik a kérdés: mire költik a Puskás Akadémián a tao révén szerzett milliárdokat? A Puskás Akadémia nemcsak abban listavezető, hogy egyetlen fiatal játszott néhány percet ezen az őszön, hanem abban is, hogy a honi akadémiák közül ő kapta messze a legtöbb pénzt. Érthetetlen, hogy Pintér miért ad olyan tanácsokat, melyeknek ő és klubja pontosan az ellenkezőjét cselekszi. Erre mondják, hogy vizet prédikál és bort iszik.

Lázár Lajos írása a Népszavának

Lájkoljon minket a Facebook-on is!