Előző
Következő
új cikk

Belföld

Németh Szilárd folyamatosan háborgott a bizottsági ülésen

nepszava.hu|2017. nov 21. 15:42
[A+ A-]

Visszaszorultak, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek a Magyarországon tevékenykedő szélsőséges paramilitáris szervezetek -  az MTI tudósítása szerint lényegileg erről számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület keddi, zárt ülése után.

A bizottságot mások mellett Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta a szélsőséges, paramilitáris szervezetek tevékenységéről és kapcsolatrendszeréről. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta: az elsősorban szélsőjobboldali militáns szervezetek összességében a társadalmi rendre nem jelentenek veszélyt, ugyanakkor közrendvédelmet veszélyeztetheti, hogy egyes szervezetek - többségében a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) - százas nagyságrendben fegyvereket, ezres nagyságrendben lőszert halmoztak fel. A belügyminiszter, a szolgálatok és a rendvédelmi szervek sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták, hogy ezek a szervezetek - az MNA, a HVIM, a Nemzeti Betyársereg és a Magyar Gárda utódszervezetei - tarthatnak-e kapcsolatot iszlám radikális szervezetekkel. Azt tudni - jelezte Pintér Sándor -, hogy ezeknek a szervezeteknek széles kapcsolatrendszere van, és korábbi információk alapján az ismert, hogy egy parlamenti párthoz is köthetőek. Ennek kapcsán Toroczkai Lászlótól, a Jobbik alelnökétől továbbra is válaszokat várnak.

Mind Szél Bernadett, mind Mirkóczki Ádám felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP szavazatával részt vehetett a testület zárt ülésén a Liberálisok elnöke, Fodor Gábor, aki nem rendelkezik a szükséges átvilágítással. Korábban viszont az LMP-s Demeter Márta, aki rendelkezik ilyennel, korábban nem vehetett részt a testület zárt ülésein.

Molnár Zsolt azt mondta, hogy a "slágertéma", a "Soros-terv" is napirendre került, de a annak valójában szerinte nincs nemzetbiztonsági relevanciája. Hasonlóan értékelte a "Soros-terv" ügyét az LMP-s Szél Bernadett is. Erre reagálva Németh Szilárd felháborodva azt mondta: képviselőtársai hazudtak, és megsértették a testület zárt ülésére vonatkozó szabályokat.

Molnár Zsolt az azeri bankszámlák ügyében is szeretett volna tájékozódni. Németh Szilárd felháborodását fejezte ki, miután a testület elnöke a vele való egyeztetés nélkül hívta meg a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselőit. Ők nem adhattak felvilágosítást. A szocialista Molnár Zsolt viszont úgy értékelte, az azeri bankszámlák ügyében ködösítés, mellébeszélés folyik.

lásd még: Nocsak, blöff volt a Soros-vizsgálat

Lájkoljon minket a Facebook-on is!