Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre

Népszava|2017. nov 22. 18:54, frissítve: 2017. nov 23. 00:41
[A+ A-]

Végig fenntartottuk a Demokratikus Koalícióval való tárgyalásokon azt az alapelvet, hogy az egyéni körzetben győztesekről nem egyeztetünk. Kizárólag a IV. kerületben lehetséges, hogy ezt az elvet feloldjuk. Horváth Imre kilépése a pártból azonban nem ezzel függ össze, hanem azzal, hogy nem kapott többséget az MSZP újpesti szervezetétől – jelentette ki lapunknak Molnár Gyula. A szocialisták elnöke azután beszélt erről, hogy az atv.hu azt írta: a Horváth Imre kilépésének az lehet az oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet pedig valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

A szocialista pártelnök közölte azt is, hogy Horváth az MSZP parlamenti frakciójának a tagja marad. Molnár leszögezte: Csongrád megyében és Szegeden „nem eladó” egy körzet sem. Mint megírtuk, Ujhelyi István EP-képviselő, aki Botka László miniszterelnök-jelölti visszalépésével egy időben mondott le az MSZP-alelnöki posztról, Brüsszelben sajtótájékoztatót tartott kedden, ahol azt mondta: „Győztes csapaton nem szokás változtatni, a szegedi csapat pedig ragaszkodik ahhoz, hogy Szabó Sándor és Joób Márton legyen a két helyi körzet ellenzéki képviselő-jelöltje.” – Mi, szegediek a kormányváltáshoz akarunk hozzájárulni, ezért ez nem lehet alku tárgya a 106 egyéni körzetről szóló ellenzéki egyeztetések során! – mondta Ujhelyi.

Az LMP indítaná 2018-ban Horváth Imrét?
Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja az Azonnali kérdésére válaszul küldött egy közleményt, amely tulajdonképpen semmit nem állít az ügyről, ám valamiért mégis reagált rá.

Eszerint „Horváth Imre kilépésével az MSZP azon kevés politikusának egyikét vesztette el, aki egyéniben is képes volt megverni a Fideszt. Az LMP felkészült arra, hogy akár Újpesten, akár az országban senki ne maradjon képviselet nélkül, akik hisznek a társadalmi igazságosságban és elfogadhatatlannak tartják a Fidesz csak és kizárólag a gazdagokat támogató politikáját. Az LMP ezért továbbra is mindent megtesz azért, hogy minden egyéni körzetben a legjobb jelöltet találjuk meg, és azt javasoljuk a többi ellenzéki pártnak, hogy ők is ezt tegyék.”

Zoltai Ákos

Lájkoljon minket a Facebook-on is!