Előző
Következő
új cikk

Külföld

Intimpistáskodhatott a bécsi magyar követség

nepszava.hu|2017. nov 23. 08:42
[A+ A-]

FOTÓ: ASKIN KIYAGAN_ANADOLU AGENCY

Az osztrák államfő bizalmas információkat osztott meg az uniós tagállamok nagyköveteivel, erről a tanácskozásról szivárogtak ki részletek, amivel a magyar nagykövetséget gyanúsítják – szúrta ki a hírt a 444.

Diplomáciai vihar is lehet abból, hogy Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök zárt körű tájékoztatójáról bizalmas információk szivárogtak ki - írja az osztrák Standard alapján a 444.hu. Az osztrák államfő a bécsi Imperial Hotelban az uniós országok nagykövetei előtt például arról beszélt, hogy a kancellári poszt várományosa egy idegesítő fiatalember, bűnei közt sorolta az államfő, hogy alig iszik alkoholt, nem dohányzik és még csak kávézni sem szokott.

Az osztrák sajtóhoz eljutott bizalmas jegyzőkönyv szerint az államfő az Osztrák Néppárt és a Szabadságpárt közt zajló koalíciós tárgyalásokról is beszámolt, jelezve nem igaz, hogy ellenezné, hogy a szélsőjobboldali Szabadságpárt kormányzati tényezővé váljon. Ugyanakkor elmondta, kik azok az esetleges miniszter aspiránsok, akiket bizonyosan vissza utasítana.

Az osztrák sajtó tudni véli, hogy a kiszivárogtatót a bécsi magyar nagykövetség környékén kell keresni, de nem maga a nagykövet a gyanús, hiszen nem ő vett részt a találkozón.  

További részletek a 444-en. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!