Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kitiltották László Petrát a Parlamentből

nepszava.hu/MTI|2017. nov 23. 11:14
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő

Nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a pestisracok.hu munkatársa a parlamenti ciklus végéig - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke. 

Szilágyi Zoltán a döntést azzal indokolta: László Petra hétfőn egy interjú készítése során szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel az Országház folyosóján, az operatőr pedig viselkedésével súlyosan megsértette a képviselőt és az Országgyűlés méltóságát, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel. 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn számolt be arról, hogy kezdeményezi a házelnöknél, tiltsák ki a Országházból László Petra újságírót, aki - mint elmondta - nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Szilágyi György jobbikos képviselő édesanyját a parlamentben. A döntés ellen a házelnöknél lehet fellebbezni.

László Petrát a Szegedi Törvényszék októberben jogerősen bűnösnek mondta ki garázdaság vétségében, és három évre próbára bocsátotta. Az N1TV egykori riportere 2015 szeptemberében menekülteket rúgott meg Röszkénél.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!