Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ujhelyi nem kér bocsánatot Sneider bűneiért

nepszava.hu|2017. nov 23. 11:15
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Újra elnapolta a bíróság azt a rágalmazási pert, ami Sneider Tamás a parlament jobbikos alelnöke indított Ujhelyi István szocialista EP-képviselő ellen. A szocialista politikus maffiaszerű szerű szkinhedmozgalmárnak nevezte Sneidert, ez a kijelentés a per tárgya is.  

A bíró betegsége miatt csütörtökön elmaradt annak a rágalmazási pernek az újabb fordulója, amit Sneider Tamás, a parlament jobbikos alelnöke indított Ujhelyi Istvánnal szemben. A szocialista EP-képviselő ugyanis kemény szavakkal reagált arra, hogy lényegében közjogi méltóságot csinált a Jobbik egy szkinhedből. Ujhelyi emlékeztetett akkor arra, hogy a jobbikos politikust 1992-ben 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték egy cigány férfi megveréséért.

E miatt Ujhelyi egy interjúban „maffiaszerű szkinhedmozgalom vezetőjének, fasisztoidnak és erőszakosnak" titulálta. Az első tárgyalási napon megpróbálták a feleket kibékíteni, de a szocialista politikus nem kívánt békülni, ehhez ugyanis bocsánatot kellett volna kérnie. Akkor a Népszavának azt nyilatkozta: "olyan kibékíthetetlen erkölcsi, politikai, világnézeti ellentét feszült közte, s a jobbikos politikus között, amely feloldhatatlan. Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben" - fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: menjen a per, áll elébe, mindig is a rasszizmus üldözője volt, az is lesz mindig.

Sneider csütörtökön is felajánlotta Ujhelyinek, ha bocsánatot kér, eláll a pertől, de a szocialista EP-politikus azt reagálta az ismételt felvetésre: nem kíván a jobbikos politikus bűnei miatt ő bocsánatot kérni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!