Előző
Következő
új cikk

Szerintem

Szüntessük meg?

Népszava|2017. nov 24. 06:27
[A+ A-]

Egy keresztény kormányzat tudhatná, Szent Pál nem azt mondja, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék, ő az írja: „aki nem akar dolgozni, ne is egyék” (2Tesz 3,11). Vagyis a gyerekeknek, az öregeknek, betegeknek is joguk van arra, hogy emberhez méltó életet éljenek. A jelenlegi hatalom mindent megtesz, hogy a betegek és főleg a leszázalékoltak helyzete végképp lehetetlenné váljék.

A leszázalékoláshoz olyan hosszú, bonyolult és megalázó eljárást írnak elő, hogy a legtöbben vagy előbb meghalnak, vagy inkább elvegetálnak a segélyszervezetek adományaiból. A kormánypropaganda a betegeket nemcsak lehetetlen helyzetbe hozza, hanem még a jobb módúak gyűlöletének céltáblájává is teszi. A rokkantnyugdíjak körül elképzelhetők visszaélések: akkor szüntessük meg őket? A labdarúgás körül biztosan vannak visszaélések. Azt nem kellene megszüntetni?

A leszázalékoláshoz olyan hosszú, bonyolult és megalázó eljárást írnak elő, hogy a legtöbben vagy előbb meghalnak, vagy inkább elvegetálnak a segélyszervezetek adományaiból.

Nemesvári László