Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Ablakon kizuhanó kislány - Meglepő fordulat a nyomozásban

nepszava.hu|2017. nov 29. 09:56
[A+ A-]

Shutterstock fotó

Idén májusban történt: az éjszakai műszakból hazatérő édesapa találta meg hároméves kislánya testét, a gyerek még aznap reggel (!) zuhant ki a kistarcsai ház negyedik emeleti lakásából. Nem tudták megmenteni, a gyerek meghalt. 

A Bors mostani értesülé­sei szerint a nyomozás nemrégiben jutott abba a fázisba, hogy poligráfo­s vizsgálatnak vetették alá a szülőket és a gyerek keresztanyját, akinek - a szülők elmondása szerint -  vigyáznia kellett volna a kicsire. Azt vallották, nem tudtak arról, hogy a keresztanya hajnal­ban magára hagyja a kislányt, ám az asszony ennek az ellenkezőjét állította. A poligráfos viszgálat szerint azonban az édesanya a perdöntő kérdésben nem mondott igazat: vagyis tudhatta, hogy a gyerek teljesen egyedül lesz a lakásban. A lap úgy tudja, az apa mindenben igazat mondott, nála egyszer sem jelzett a műszer. 

– Értesülésüket alá kell támasztanom, két ügyfelem közül az egyik valóban megbukott a poligráfos vizsgálaton – erősítette meg dr. Lichy József, a szülők védője, aki azonban azt is hozzátette, hogy a magyar jogrend szerint a hazugságvizsgálat eredménye nem számít perdöntő bizonyítéknak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!