Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vége lehet Morvai Krisztina politikai karrierjének

nepszava.hu|2017. nov 30. 10:47
[A+ A-]

Fotó: Népszava

Terjedelmes összeállítást közöl a 24.hu Morvai Krisztina megbicsakló politikai karrierjéről. A lap forrásai kizárják, hogy újrázhatna a Jobbik színeiben egy újabb ötéves európai parlamenti ciklusra és a portál fideszes forrásai is kizárják, hogy az ő színeikben folytathatná.

A Jobbik lemondott egyik legismertebb politikusáról, mert nehezen fér bele a radikális, unióellenes múlt az új, néppárti arculatba. Morvai Krisztina 2008 óta a Jobbik mellett van, mindkét EP-választáson a párt listavezetője volt. De mostanra elfogyott körülötte a levegő, ő pedig egyre elégedettebb az Orbán-kormánnyal - írta a 24.hu, amely Morvai politikai karrierjének végét jövendöli. Tény, ami tény, Morvai a Népszavának már nyilatkozott arról, hogy nem készül a Fideszbe, mert azt árulásnak tartaná. 

Vona Gábor pártja egész biztosan nem akarja újra, harmadszor is támogatni Morvait, aki pedig szívesen triplázott volna, és megsértődött a kikosarazáson.

Az újság ennek tudja be, hogy Morvai egyre többször kritizálja a Jobbikot és ezt tartják a Magyar Időknek adott interjúja kiváltó okát is. Ebben Morvai Krisztina arról beszélt, 3 éve nincsen kapcsolata az őt delegáló párt vezetésével, ellenben elismerően szólt Orbán Viktor menekültpolitikájáról. A kormánypárti napilap az interjú mellett Bayer Zsolt jegyzetét is közölte, amelyben a publicista úgy értékelt, Morvai tulajdonképpen hazatért. Sokan ezt úgy értelmezték, hogy esetleg fideszes színekben folytathatná a politikus asszony, de ezt a 24 fideszes forrásai teljesen kizártnak tartják.

További részletek a 24.hu-n!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!