Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kövér újra lecsapott Szél Bernadettre

nepszava.hu|2017. nov 30. 13:54
[A+ A-]

Népszava fotó

Az LMP rászoruló családokat támogató alap létrehozását kezdeményezi a házelnök által önkényesen kiszabott büntetésekből - írja közleményében a párt. 

Újra lecsapott Kövér László: Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákosra százezer forintos megrovást kapott. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy Kövér László által saját hatáskörben kiszabott büntetésekből befolyt összeget később a Kövér László által vezetett Országgyűlés költheti el szintén saját hatáskörben. Az LMP azt kezdeményezi, hogy a büntetésből származó pénzekből rászoruló családokat támogassanak.

Kövér László jelentős büntetéssel sújtotta Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, amiért az LMP társelnökei egy "hazudik" felíratot tartott fel az Országgyűlésben, miközben Németh Szilárd hazugságokat beszélt. Az LMP szerint már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban. Az azonban végképp tarthatatlan, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a ház elnöke érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában, mert ezen pénzek utána az általa irányított Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

Az LMP ezért azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy alapot, és az összes büntetésből befolyó pénz oda kerüljön. Az összegből később olyan rászoruló családokat kellene támogatni, akikről a kormány az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett - zárul a dokumentum.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!