Előző
Következő
új cikk

Belföld

Harmincéves az Erasmus plusz

Népszava|2017. dec 1. 05:07
[A+ A-]

Navracsics Tibor nem tart tőle, hogy a Brexit miatt 2020-tól csökkeni fog az Erasmus plusz programra költhető közösségi támogatás összege. Sőt: az oktatásért, kultúráért és sportért felelős magyar biztos azt szeretné, ha 2025-re a kétszeresére növelnék a mobilitási programban részt vevők számát, és esélyt kapnának a részvételre a hátrányos helyzetűek is.

A diákok, oktatók és kutatók csereprogramjára már most is minden eddiginél többet költ az Európai Unió: tavaly például 2,27 milliárd eurót, ami az előző évinél 7,5 százalékkal nagyobb összeg — közölte Navracsics az Erasmus plusz 30. évfordulójának ünnepségeit lezáró brüsszeli sajtótájékoztatóján. 2016-ban 725 ezer európai kapott mobilitási támogatást külföldi tanulmányokhoz, oktatási tevékenységhez vagy munkavállaláshoz.

A 2015/16-os tanévben Magyarországon sorrendben az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem és a budapesti Corvinus Egyetem fogadta a legtöbb külföldi diákot az uniós támogatási program keretében. Ők elsősorban Németországból, Romániából és Spanyolországból érkeztek hazánkba. Az előző tanévben 4195 magyar diák, illetve gyakornok töltött rövidebb-hosszabb időt külföldön az Erasmus plusz program keretében, az Európai Bizottság kimutatása szerint

Halmai Katalin (Brüsszel)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!