Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hétvégéig marad az enyhébb idő

nepszava.hu|2017. dec 6. 16:35
[A+ A-]

Illusztráció/AFP fotó

Csütörtökön délen lehet a legtöbb napsütés, máshol többfelé alacsony szintű rétegfelhőzet takarja majd a napot, nyugaton és helyenként északon pedig a reggelre képződő köd is tartósan megmaradhat.  Ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás is kialakulhat. A délnyugati szél csak keleten élénkülhet meg. Hajnalban -6, +1, délután a tartósan ködös tájakon 0-3, máshol 4-8 fok várható. 

Pénteken a többfelé élénk, erős déli-délnyugati szél miatt enyhe időre, az északi-északkeleti tájak kivételével néhány órás napsütésre készülhetünk, délnyugaton 12-13 fokig melegedhet a levegő. Délután nyugat felől hidegfront érkezik, egyre többfelé ered el az eső, melyet éjjel nyugaton havas eső, havazás vált fel.

Szombaton az ország keleti, délkeleti kétharmadán várható csapadék, egyre inkább havas eső, havazás. Az északi-északnyugati szél főként a Dunántúlon lesz erős, viharos. Visszaesik a hőmérséklet, 1-6 fok valószínű.

Vasárnap is szeles marad az idő, gyenge havazás, hózápor eleinte keleten fordulhat elő. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, délután -1, +3 fokot mérhetünk. Hétfőn erős, viharos déli-délkeleti szél mellett újabb csapadékzóna érkezhet - írja az Időkép az előrejelzésében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!