Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fogyatékosságbarát munkahelyek elismerése

Népszava|2017. dec 7. 05:18
[A+ A-]

Kilencedik alkalommal jutalmazta díjjal a Fogyatékosság-barát Munkahelyeket a Salva Vita Alapítvány. Idén 28 cég kapta meg a kitüntetést. Az alapítvány 2010-ben hozta létre az elismerést, hogy támogassa a fogyatékkal élő, állást kereső emberek elhelyezkedését. A pályázatot minden évben meghirdetik. Szempontrendszere a folyamatos fejlesztés a vezetés és stratégia, a fogyatékos emberek toborzása, a foglalkoztatása és megtartása, az akadálymentesítés, illetve a fogyatékos ügyfelek kiszolgálása.

A fogyatékkal élők foglalkoztatásával kapcsolatos törekvések kapcsán, kiemelkedő teljesítményéért hat céget külön díjjal ismertek el, munkásságuk példaértékűnek bizonyult. (Accor-Pannonia Hotels Szállodaüzemeltető Zrt.-t, SPAR, IBM, Rossmann, Kockacsoki Nonprofit Kft., Kőbányai Polgármesteri Hivatal)

„A díj megalapításakor két célunk volt. Egyrészt, hogy megkönnyítsük a cégek és az álláskereső fogyatékkal élő emberek találkozását. Ha egy fogyatékkal élő ember azt látja, hogy egy vállalat használja ezt a logót, biztos lehet benne, hogy ott szívesen veszik a jelentkezését. Másrészt azt szerettük volna, hogy a vállalatok kezdjenek el tudatosan foglalkozni a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának témájával. Az elismerést fejlesztések megvalósításával lehet elnyerni, melyek megvalósulását a díj adományozói évről évre monitorozzák. Meggyőződésünk, hogy azok a szervezetek, amelyek folyamatosan odafigyelnek erre a szempontra a vállalat működésében, jelentős változást érnek el, és ez a szemlélet előbb-utóbb beleivódik nemcsak a napi működésbe, hanem a tervezésbe, gondolkodásba is” – mondta Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!