Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hadházy újabb ellopott tízmilliók nyomában

nepszava.hu|2017. dec 7. 13:51
[A+ A-]

A Nemzetgazdasági Minisztérium 16 ezer forintot kért, hogy Hadházy Ákos közérdekű adatkérésére néhány adatot megküldjön - derül ki az LMP társelnökének beszámolójából, amelyet a korrupcioinfo.hu honlapon tett közzé.

Az információkat azért kérte, mert Szikszón három, egymás mellett álló – más-más cég tulajdonában lévő – lepusztult üzemi terület bérbeadására kaptak 10-10 milliót. Tehát nem terület vásárlására, bérlésére, hanem bérbeadására. A pénzt GOP-2011-2.1.1/M kódszámú „Mikrovállalkozások fejlesztése” című program keretében nyerték el a cégek. 

A területen egyébként úgy tűnik, hogy semmi sem történik. A minisztérium nem árulta el, folyik-e ott bármilyen gazdasági tevékenység.

Ez egyébként  a valamikori szikszói malom helye, a létesítmény már évekkel korábban befejezte működését. A cégnyilvántartások szerint a leállított üzem a szikszói Szatev – korábban ATEV tagvállalat – érdekeltségi körébe került. A gödöllői Gazdász K.K kft tulajdonosa a Szatev igazgatója, dr Köles Péter, míg a soltvadkerti Geier Kft. tulajdonosa a Szatev-Aqua ügyvezetője, Battonyai-Fehér Anna. Hadházy informátora szerint a leállított malomüzem gépei kiszerelés után Romániába kerültek, mivel a Szatev többségi tulajdonosa erdélyi származású Barta nevű egyén. 

Az elképesztő ügy ismét példa arra, mennyire ész nélkül lapátolják ki az európai pénzt svindler vállalkozásoknak - és arra is mennyire arcátlan módon próbálja ezt eltitkolni a minisztérium - írja Hadházy Ákos.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!