Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Több milliót csalt ki ismerősétől - A TEK begyűjtötte (videó)

nepszava.hu|2017. dec 7. 13:57
[A+ A-]

Fotó: police.hu

Lőfegyverei is voltak annak a gyanúsítottnak, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Debrecenben fogott el - számolt be az elfogásról a police.hu. A férfi több millió forintot csalt ki ismerősétől. 

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének három alakalommal, különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 millió forintból semmit nem fizetett vissza neki és egy ideje már nem tudja őt elérni. A nyomozók a beszerezett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2017. november 21-én, egy debreceni szórakozóhelyen fogtak el. A rendőrök G. Sándort előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. november 23-án elrendelt.

A nyomozók a gyanúsítottnál tartott házkutatás során két – engedély nélkül tartott - lőfegyvert vagy annak utánzatát, valamint lőszereket foglaltak le, amelyek szakértői vizsgálata folyamatban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 63 éves férfival szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást, amelyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!