Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Egy 20 éves BMW-s "végezte ki" a középkorú asszonyt a zebrán

nepszava.hu|2017. dec 10. 09:29
[A+ A-]

Forrás: police.hu

Egy anyát, valakinek a lányát, testvérét, feleségét, szerelmét hiába várják haza. Már a rendőrség is figyelmeztet, hogy baj van. 

Szombaton este  Tatabányán, a Köztársaság úton haladt egy BMW típusú személygépkocsi a belső forgalmi sávban. A 20 éves járművezető az Ifjúság út irányába haladt, amikor egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve, eddig tisztázatlan okból elütötte az ott közlekedő és tőle jobbról érkező 49 éves nőt. A sérültet a kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, aki a gondos orvosi ellátás ellenére később az intézményben életét vesztette. A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja - írja a police.hu.

A portálon a rendőrség felhívja a figyelmet a megszaporodó, általában halálos kimenetelű gyalogosgázolásokra, illetve arra, hogy tessék jobban figyelni embertársainkra, azok épségére! 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai:
A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.
Fontos, hogy a járművezetők is mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
Minden esetben várjuk meg, amíg a gyalogos fellép az úttestről a járdára, és soha ne próbáljunk meg mögötte elhaladni vagy kényszeríteni őt a gyorsabb áthaladásra.Lájkoljon minket a Facebook-on is!