Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Ízlések és...

Népszava|2017. dec 11. 06:08
[A+ A-]

Tartsuk magunkat ahhoz, hogy "rossz az, aki rosszra gondol". Bár e megállapítást bátran közhelynek minősíthetnénk, ám most másról van szó. Egy fideszes képviselő kommentálta - többek között - így az őt ért támadásokat. Mert, tegyük hozzá elfogulatlanul, az emberek rosszak és gyanakvóak és mindent félre akarnak érteni. Pedig az illető honatya mindössze annyit tett, hogy megosztott egy erdélyi településről neki küldött fotót. Ő aztán igazán nem tehet arról, hogy az ott látható leölt és megpörkölt disznóra azt írták föl, hogy "Ő VOLT A SOROS". És akkor Pócs János azt az ártalmatlan megjegyzést fűzte hozzá, hogy "ott már egy disznóval kevesebb van..."

Csak hát a jelenlegi hatalom gonosz és a kákán is csomót kereső ellenfelei (érdekes, ilyenkor mennyien vannak) mindjárt belekötöttek a képviselőbe, a pártjába és az egész történetbe. Nem képesek ugyanis elképzelni, hogy ennek az egésznek semmi köze napjaink aktuálpolitikájához, a Fidesz ismétlődő kampányaihoz, vagy ahhoz, hogy a milliárdosból már rémet kreáltak, és hovatovább vele ijesztgetik a kisgyerekeket is. Mindennek a tetejébe a nemzetközi sajtó is szagot kapott - na, nyilván működik a Soros-hálózat -, és ők is kikezdték Magyarországot. Még azt is volt képük elmagyarázni, hogy a disznó oldalába nyírt felirat kétértelmű: jelentheti azt is, hogy ő következett, vagy azt is, hogy ő volt Soros György.

Valóban tűrhetetlen, hogy ezeket az ártatlanul viccelődő fideszeseket mindig bántják. Nem kevésbé elítélendő, hogy még a folyton naprakész megmondóembereket is összezavarták (persze csak egy pillanatra). Puskás Imre szóvivő óvatosságra intett, és azt is mondta, „ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem”. Ez mostantól a hivatalos álláspont.

Ja, mellesleg Pócs János képviselő végzettsége víz- és gázszerelő. Van még kérdés?

Sebes György