Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nagy nemzeti látszatkonzultáció és látszatdiadal

Népszava|2017. dec 11. 05:05
[A+ A-]

Népszava fotó

 A nemzeti konzultáció eddig feldolgozott adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – közölte Tuzson Bence. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint több mint 2,3 millió választó vett részt a nemzeti konzultáción. December 7-ig másfél milliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes – állította a fideszes politikus.

Az államtitkár annak ellenére tartotta meg sikerjelentését, hogy mára a konzultáció lényegében minden eleme hiteltelenné vált. A kérdésekbe foglalt állításokat pontról pontra cáfolták. A konzultációról közzétett adatokat pedig mások mellett Hadházy Ákos, az LMP társelnöke nevezte kamunak, miután – korlátozott időtartamban és körülmények között – Szél Bernadett társelnökével együtt betekinthetett a beérkezett paksamétákba.

Hadházy szerint sehol sem tudtak nyilvántartást mutatni az adott napi küldeményekről.

Soros György a Népszavában közölt írásában úgy fogalmazott: a magyar nép bizonyára megtalálja majd a módját annak, hogy ellenőrizze a hivatalosan bejelentett számok pontosságát. Szerinte azonban még az "inflált" számok is azt bizonyítják, hogy a felnőtt magyar lakosság többségét nem lehetett félrevezetni a megtévesztő kampánnyal, hiszen a nyolcmillió háztartásba eljuttatott kérdőíveket még a hivatalos kormányverzió adatai szerint is csak a választópolgárok alig több mint egynegyede küldte vissza.

Doros Judit

Lájkoljon minket a Facebook-on is!