Előző
Következő
új cikk

Belföld

Parlamenti határozatban ítélné el az EU-t a Fidesz

nepszava.hu|2017. dec 11. 10:12
[A+ A-]

Shutterstock fotó

Határozati javaslatot nyújtott be a Parlamentnek öt fideszes képviselő élükön Gulyás Gergely frakcióvezetővel amelyben elítélnék az Európai Parlament november 16-i határozatát. 

A magyar Országgyűlés felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait, utasítsa el a Soros-tervet, és folyamatosan tájékoztassa Magyarország polgárait a Soros-terv végrehajtásának állásáról és a kormány Magyarország védelmét célzó tervezett és folyamatban lévő intézkedéseiről – írja a javaslat.

A határozati javaslatban visszaköszönnek a „Nemzeti Konzultációban” „Soros-tervként” ismertetett kérdésekbe bújtatott állítások. Azok, amelyekről Soros György maga is leszögezte, hogy nem igazak, így a magyar kormány propagandistái kiforgatták Soros korábban cikkekben megjelent gondolatait.

A Fidesz most azt állítja, hogy az EU állandó betelepítést és kötelező szétosztást indítana el az európai nemzetek kárára, utal arra, hogy szerinte az EU „jogköröket adna át” a bevándorlást támogató Soros szervezeteknek, annak érdekében, hogy azok „részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában”. A magyar Országgyűlés elutasítja, hogy a tagállamok megbüntetésével kényszerítsék ki a bevándorlók befogadását.”

A valóságban az EU egyáltalán nem készül erre. Az államfőket tömörítő Európai Tanács elnöke, a Donald Tusk maga jelentette ki a múlt héten: a tagállami vezetők eheti találkozójukon minősítsék hatástalannak a kötelező menekültügyi kvótákat.

Az Európai Parlament a 2017. november 16-i plenáris ülésén 390 igen, 175 nem szavazat és 44 tartózkodás mellett elfogadta a Parlament dublini reformhoz fűzött véleményét az egy harmadik országbeli állampolgár vagy egy hontalan személy által a tagállamok egyikében benyújtott nemzetközi védelem iránti kérelem megvizsgálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó feltételek és eljárási szabályok megállapításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletre irányuló javaslatról.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!