Előző
Következő
új cikk

Belföld

Sikeresnek látszik a Jobbik ledarálását célzó propaganda

nepszava.hu|2017. dec 11. 14:30
[A+ A-]

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Novemberben nőtt a Fidesz – KDNP támogatottsága, a legjelentősebb veszteséget a Jobbik könyvelte el, a DK pedig megelőzte az MSZP- t- erre jutott az IDEA Intézet a bevett kérdőíves politikai közvélemény-kutatást és a közösségi médián alapuló célcsoport-képzési módszereket ötvöző kutatása, amit az atv.hu publikált,

A Fidesz – KDNP támogatottsága a teljes lakosság körében az októberi 29 százalék után 33 százalékra növelte támogatottságát. A biztos szavazó pártválasztóknak az októberi 37 százaléka után novemberben 42 százaléka támogatta a kormányzó pártokat - írják az elemzésben. A legjelentősebb veszteséget a Jobbik könyvelte el, mely a teljes lakosságot illetően az októberi 13 százalékhoz képest novemberben 11 százalékon állt, míg a biztos szavazó pártválasztóknak az októberi 18 százaléka után, novemberben 15 százaléka támogatta. A Demokratikus Koalíció - az IDEA Intézet kutatása szerint - 2017. novemberében megelőzi az MSZP-t, előbbit a teljes népesség 7, a biztos szavazó pártválasztók 11 százaléka támogatja. 

( lásd még: Egyre csúnyábban fest a Jobbik büntetése )

És a szokásos "csavar", ami miatt - egyebek mellett - a lelendő választópolgár oly nehezen igazodik el nem csak a politikai működésének abszurditásában, hanem a magyar néplélekben is: a megkérdezettek többsége szerint ( kivéve a kormánypárti szavazókat) ugyanis egyértelműen rossz irányba mennek a dolgok, és a szintén a többség fontosnak tartja az EU-tagságot. 

A teljes cikk, a szemléltető grafikonokkal itt olvasható.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!