Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szerdán normalizálódik a hőmérséklet

nepszava.hu|2017. dec 12. 17:57
[A+ A-]

És ma hoztál mogyorót? - Illusztráció/AFP

Szerdán már jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Északon és a Dunántúlon néhol havas eső, havazás várható, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, egyre inkább csak délen eshet gyenge eső. A légmozgás mérséklődik, a csúcshőmérséklet 3 és 6 fok között alakul. 

Csütörtökre nagy területen köd képződik, amely délelőtt nagyrészt feloszlik, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Késő délutántól viszont szórványosan eső is lehet, többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában 5-11 fok között, de az Északi-középhegység térségében 5 fok alatt alakulnak.

Pénteken és szombaton borús idő várható sokfelé esővel, záporral, erős széllel. A minimumhőmérséklet pénteken 2-8, szombaton 1-6 fok között valószínű. A maximumok pénteken 6-11, szombaton 3-8 fok között alakulnak.

Vasárnap keleten még esőre, másutt többfelé havazásra, havas esőre kell készülni. A szél is erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!