Előző
Következő
új cikk

Belföld

Listás kosarat adott a DK Karácsonynak

Népszava|2017. dec 15. 05:08
[A+ A-]

Szombaton meglesz a Demokratikus Koalíció önálló listája – nyilatkozta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a Népszavának. Gréczy ezzel Karácsony Gergelynek, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének üzent, aki továbbra is közös listát szeretne a DK-val.

A lapunk szerdai számában megjelent interjúban Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy szélesebb körű ellenzéki összefogást szeretne, elsősorban a Demokratikus Koalíció és az Együtt részvételére számít. A Magyar Nemzetnek csütörtökön azt mondta, bár az Együtt előtt is nyitva áll az ajtó, nem valószínű, hogy csatlakoznak. A DK politikusai viszont tudják, hogy „elpártolnak a szavazók, ha nem azt teszik, amit elvárnak tőlük” – állapította meg.

Márpedig Karácsony szerint a választók közös listát akarnak. A Heti Válaszban szintén csütörtökön közölt interjúban a harmadik helyet ajánlotta Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének.

Ennek tükrében megkérdeztük Gréczy Zsoltot, tárgyalnak-e Karácsony Gergellyel a közös listáról és Gyurcsány harmadik helyéről. Nem – válaszolta a DK-s szóvivő. Önálló DK-lista lesz már most szombaton, a 106 egyéni választókerületben koordinált jelöltállítást szeretnének. „Erről tárgyalunk az MSZP-vel” – tette hozzá Gréczy.

A Heti Válaszban amúgy Karácsony Gergely elmondta, hogy egy „miniszterelnök-jelölti előválasztáson” örömmel megmérkőzne a jobbikos Vona Gáborral és az LMP-s Szél Bernadettel.

Cz. G.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!