Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

MSZP: legyen a Határ úti buszvégállomás Kispesté!

MTI|2017. dec 15. 14:17
[A+ A-]

Az MSZP kezdeményezi, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez. A kerület szeretné befejezni az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat.

A helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Gajda Péter, Kispest polgármestere indoklásként azt mondta, hogy a területen évek óta áldatlan állapotok uralkodnak. Hozzátette, hogy az ügyben interpellációt intézett Tarlós István főpolgármesterhez, akinek válaszából az derült ki, hogy nem várható a közeljövőben érdemi változás.

Gajda elmondta, hogy a buszvégállomás területe közigazgatásilag a IX. kerülethez, tulajdonjogilag pedig a fővároshoz tartozik. A rekonstrukciót 2014 nyarára kellett volna befejezni, a határidőt később idén december végére tolták ki. A főpolgármester tájékoztatása szerint ez sem lesz tartható - fogalmazott Gajda Péter.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy Hiller Istvánnal közösen módosító javaslatot nyújtottak be a parlamentben. "Nem a területszerzés, nem a hódítás szándéka" vezet bennünket, azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kényelmesebben tudjanak utazni - mondta Burány.

Hiller István úgy fogalmazott: javaslatuk nem fáj a kormánynak, nem fáj a fővárosnak, nincs benne pártpolitika, de ésszerű, mert előnyös a hétköznapi emberek számára. Az MSZP választmányának elnöke azt kérte, hogy fogadják el a javaslatot, éspedig azért, "mert jó".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!