Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Közel kétmilliárdot kapott Mészáros tűzhelygyára

nepszava.hu|2017. dec 15. 17:32
[A+ A-]

Ezúttal a salgótarjáni Wamsler háztartástechnikai cég kötött 1,786 milliárd forintos támogatási szerződést az Nemzetgazdasági Minisztériummal. 

A salgótarjáni Wamsler SE háztartástechnikai cég pénteken 1 milliárd 786 millió forint összegű támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) - közölte a tulajdonos, az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A támogatási szerződést az "Intelligens gyártó és innovációs központ létrehozása a Wamsler SE Részvénytársaságnál a hatékonyság és versenyképesség növelése érdekében" nevű projekt megvalósítására írták alá. A Wamsler a mintegy 3 milliárd 572 millió forint összköltségű projekt megvalósításához veszi igénybe a támogatást. A projekt keretében a Wamsler SE termelési folyamat-reorganizációt hajt végre,  gyártócsarnokokat épít, korszerűsíti termelési eszközeit, bővíti kapacitását.

Az Opus Global Nyrt. igazgatósága kedden döntött az ázsiós alaptőke-emelésről és a 3,6 milliárd forintos fejlesztésről. A Wamsler SE 2016-ban 6,95 milliárd forint nettó  árbevételt ért el, 347 millió forint veszteség mellett. Az előző évben a nettó árbevétel 6,935 milliárd forint volt, az adózott eredménye 30,78 millió forint volt.

A cégbe az év elején szállt be Mészáros Lőrinc, aki a részvények 23,82 százalékát birtokolja, a Konzum PE Magántőkealappal és a Konzum Management Kft-vel azonban már többségi tulajdonos - írta a hvg.hu

Korábban megírtuk, Mészáros a Mátrai Erőműben szerzett többségi részesedést. A cseh Energeticky Prumyslovy Holdinggal történt társulásról a Budapesti Értéktőzsde honlapján Mészáros cége, az Opus Global Nyrt. jelentette be. Az Opus egyik magántőkealapja, a Status Energy közös vállalatot hozott létre a cseh EPH-val, ez a közös cég vásárolt 72,62 százalékos tulajdonrészt a visontai erőműben. A Mátra Energy-ben - közölte az index.hu. - Mészáros Beatrix is az igazgatóság tagja lett, Mészáros Lőrinc két bizalmasával együtt. A testületben 3:2 arányban Mészárosék vannak többségben, míg a felügyelőbizottságban 2:1 az állás a csehek javára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!