Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Szegény gyermekek karácsonya" szombaton a Ziccerben

nepszava.hu|2017. dec 15. 19:08
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

A Lét-Kérdés civil társaság december 16-án étel- és ruhaosztást tart a Ziccer sportbár pincéjében. A gyerekeket programokkal, ajándékokkal várják. A nemes kezdeményezés hátteréről a VKN faggatta Szélig Orsolyát, az esemény egyik szervezőjét. 

Az asszony már megtapasztalta, milyen egy rossz házasság, a hajléktalanság, a szegénység. Az élete most sem könnyű, saját bevallása szerint most álmai munkahelyén dolgozik.

- Nálunk is gyűlik a sárga csekk és hónap végén nyugodtan leolvaszthatjuk a hűtőt. A párom 63 éves, hosszú ideje beteg egy sérülés szövődményei miatt. Ő sem aranykanállal a szájában született, de a legőszintébb, legtisztább ember akivel eddig találkoztam. A harmadik tagunk a lányom, aki még nem 18 éves ellenben  utolsó idős várandós. Abban reménykedik, hogy a rendezvényen még ott tud lenni és a kicsi Máté csak később jön világra. És van egy negyedik tagunk, egy kedves, fiatal lány, aki a munkája mellett embert és állatot egyaránt ment, szinte erején felül.

- Önök mégis hasonló sorsúakon segítenek? 

-Talán pont a nem könnyű múlt és jelen vezetett bennünket arra, hogy a rászorulóknak, elesetteknek megpróbáljunk segítséget nyújtani. Akiknek nem jut az otthon melegéből elnevezésű Facebook-oldalunkon elkezdtük szervezni első eseményünket. A Szegény gyermekek karácsonya olyan gyermekeknek és családjuknak próbál meg egy önfeledt, vidám délutánt szerezni, akiknek a karácsony csak a nélkülözésről szólna.

- Mi várja a rendezvényre érkezőket?

- A gyerekeket sütivel, habos kakaóval, ajándékkal várjuk. A szülőket tartós élelmiszerrel, ruhaneművel próbáljuk segíteni. Kézműves foglalkozás, arcfestés, bohóc, bűvész, versek  szórakoztatják a vendégeinket. A rendezvényre való belépőként minden gyerkőctől szeretnénk egy-egy rajzot kapni. Nekünk ezt hozná a Jézuska.

Infó : 2017. december 16. 13 óra – Ziccer sportbár pincéje, Budapest 1074 Dohány utca 28.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!