Előző
Következő
új cikk

Külföld

Seehofer: új korszak kezdődik

MTI|2017. dec 16. 11:29
[A+ A-]

FOTÓ: CHRISTOF STACHE / AFP

A pártelnöki és a bajor tartományi miniszterelnöki tisztség szétválasztásával új korszak kezdődik a Keresztényszociális Unió (CSU) történetében - mondta Horst Seeehofer pártelnök-miniszterelnök szombaton Nürnbergben, a CSU tisztújító kongresszusán.

Hangsúlyozta, hogy vállalja a politikai felelősséget a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért gyenge eredményért.

Így nem indul a 2018 szeptemberében tartandó tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson, és a kormányfői tisztséget már a választás előtt átadja Markus Söder jelenlegi pénzügyminiszternek. Azonban a pártelnöki munkát szeretné tovább folytatni, azért is, hogy Berlinben hozzájárulhasson a szövetségi kormány megalakításához.

Horst Seehofer kiemelte, hogy mindenben támogatja majd Markus Södert, és együtt küzdenek azért, hogy a párt sikeres legyen a Landtag-választáson.

Markus Söder aláhúzta, hogy a CSU "erős, stabil és határozott" lesz a váltás révén, és arra kérte a küldötteket, hogy minél nagyobb többséggel erősítsék meg Horst Seehofert a pártelnöki tisztségben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!