Előző
Következő
új cikk

Belföld

Cukisodó Jobbik? – „Rostás Winettou-program”

Népszava|2017. dec 17. 11:03
[A+ A-]

A legutóbbi ülésén a debreceni közgyűlés a hátrányos helyzetű, jól tanuló, tehetséges gyerekek továbbtanulását támogató Arany János Tehetséggondozó Programról szavazott. Nem egy megosztó téma, hogy kell-e támogatni a rászoruló diákokat, de jobbikos Ágoston Tibor mégis botrányt okozott, mert nem volt hajlandó megszavazni egy roma származású fiatal az ösztöndíját – írja a 444. Ágoston Tibor fel is szólalt a diák támogatása ellen:

„Hogyha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és nem olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem. Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program.”

Papp László polgármester azonnal elítélte a jobbikos képviselő felszólalását, visszautasította, hogy faji vagy etnikai megközelítést hozzon be a kérdésbe. A hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáról szóló javaslat ellen egyedül a Jobbik képviselője szavazott.

Jobbik "viccesen" csak annyit reagált, hogy a képviselőjük valószínűleg tévedhetett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó Intézmény létezéséről nem tudnak.

Ágoston Tibort tavaly jogerősen 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a bíróság holokauszttagadásért, mert 2014-ben holokamunak nevezte a náci népirtást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!